Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.09.2019 16:49 - Духът на Въгареца
Автор: whitebarde Категория: Политика   
Прочетен: 865 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 09.09.2019 16:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Всяка година като дойде септември и по градските павета на България се събужда Духът на Въгареца.
  По принцип има едно такова животно- въгарец. За другите части на страната не знам, ама специално за Северозапада- те това е най-големото страшилище и ужасия за пустиняка. Не, че е голямо или бойно- нищо и никаква буболечка е, ако я стиснеш между два нокътя цвръцва като въшка и псовисва. Обаче лошото на тоя въгарец е, че живее баш там къде на никой му се не сака, а именно у гъзовете. И тежко и горко на тоя човек или това животно дето у дирните му части се загнезди въгарец- от тоя момент насетне клетникът няма и миг покой, въгарецът чопли, хапе, дере и къса мръвки не от къде да е, а от това дето ти е второто най-мило на света. Щото въгарецът е месояден и ич да не е, ама си е и винаги гладен и това, че дирникът на човека е оклепан още повече го настървява.
Имаше на село едно магаре, горкото, беше го налазило това, заселил му се беше въгарец изотзадзе. Ей, тичаше нонстоп като побъркано, дръгнеше си дирницата където свари и издаваше непрестанно жални звуци. Селския ветеринар обаче рече, че това не се лекува и най-добре да го заколят, та хората, на които беше магарето го продадоха на едни цигани за пет лева и туй му беше животеца. 
Ама мене не за буболчеката въгарец ми е думата. 
Ей писна ми бе хора. Писна ми от това "комунисти", "демократи", "царска България". Имам познати, че даже и приятели и от двата лагера- русофилския и русофобския. Хора свестни, да ти е кеф да си пиеш бирата с тях, да си говориш за литература или музика, да се засечете някъде на хижичка , такива неща.  Обаче... Като дойде тоя септември ..е живо чудо. Хапе тоя Дух на Въгареца , мира не дава и на филите и на фобите.  Едните "ааа" , другите "ууу". И в пещера да се забиеш, дълги нокти да си пуснеш, дето се пее в песента, и там ще се намери някой да те "информира"- какво било , що било преди вече 30 години. 
Ама неща бе джанъм! Не ща да знам. Дали на власт е Бойко Тиквата с подкрепата на "красивите и умните" , или е на власт Корнелия с подкрепата на турците аз живея по един и същ начин. 
И ако през 2013 имаше някаква романтика в това, имаше някаква надежда за промяна, хората си бяха въобразили, че от тях нещо зависи и нещо може да се случи- сега е повече от ясно, целата борба е за опапкване на европейските фондове , американските грантове и руските комисионни от страна на една шепа хора.
За останалите има два изхода: или да си съберат багажеца и да хванат полета на Уиз към някоя нормална държавица, където да бъдат трета ръка хора до края на животеца си, или да останат тук , да тънат в мизерия и безправие, да трупат имагнерни спестявания и да изплащат 40-годишни панелки с погасителни планове от по 30 години докато на някой грдьо от имотната мафия не му скимне да имй вземе и това с подкрепата на продажен нотариус , корумпиран съдия и изтекли в интернет данни от някоя институция. 
Така, че много моля, имайте милост,  спрете. Ресто. Нон пасаран. Не искам да слушам, не искам да чета, не искам да гледам арт инсталации. Не ме интересува някакви си властимащи нито кого са убили, нито какво са построили.  Искам тишина, спокойствие и сигурност, но може ли да има тишина и спокойствие във ферма, където е плъзнал въгарец? 



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: whitebarde
Категория: Други
Прочетен: 315321
Постинги: 98
Коментари: 172
Гласове: 541
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031