Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.07.2013 19:18 - България -"Училище за клоуни"
Автор: whitebarde Категория: Политика   
Прочетен: 1340 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 23.07.2013 21:05


 Колкото повече седя и си мисля (честно казано повече си седя, отколкото да мисля), ама страната все повече ми заприличва на една книжка от моето детство, "Училище за клоуни" се казваше. И там едни клоуни воюваха срещу злите домакини. И иимаше различни клоуни и различни домакини.

И при нас най-вездесъщ и могъщ е другарят Тиквин. Той е отговорникът на противопожарното домакинство. В книжката е началник на зоологическото домакинство, но в България е криза и трябва да съвместява две длъжности.
Други по-маловажни домакини са другарят (Зло)Крушов и (Ахме) Динин. Другарят (Зло)Крушов е отговорник по метлите и прътовете, защото нашият народ го е казал- "на зла круша- зъл прът".
За другарят (Ахме) Динин не се говори открито, понеже може да се стигне до етнически конфликт.
Най-зле е другарят Орехов. Подобно на другаря Ряпов от книжката (а може би просто си е сменил името) той пуска по погрешка маймунката от зоологичексата градина да прави поразии и е наказан с мъмрене.

От другата страна са клоуните. 
Впрочем има и едно голямо, НО. Точно както в книжката, сред клоуните е внедрен другарят (Червено)Доматов. Той е домакин, но се представя за клоун и уж защитава интересите на клоуните. притежава солидна агитка в лицето на готвачко-перачката леля Фьокла, на която дава хартийката от изядения пирог, а тя се разтапя от щастие. Тайно краде бонбони от клоуните, хартийките от тях дава на леля Фьокла, за да поддържа позиции.
Клоунът Наташа, притежавайки надуваеми обувки и смятана за най-умната в класа, клоунският еквивалент на преуспелите, младите, красивите и готините води неспирна битка срещу домакините. За нея няма голямо значение каква ще е съдбата на останалите клоуни, понеже тя може да преуспее и без тях, но важното е да бъде сринат другарят Доматов, който се подозира в комбина с маймунката, пусната от Орехов. 
Клоунът Шура се абстрахира от ситуацията и тъпо, но упорито вярва, че с учене всичко се постига. Той бачка, строи безвъзмездно Ш-отделителната машина и къщички за птици.Клоунът Наташа се мъчи да го въвлече в борбата срешу домакините, но Шура живее в свой собствен свят и я отебава. Накрая е отвлечен от домакините и те му разказват играта, нахлупвайки му чувал на главата и бой по чутурата "шот много мислел".
Клоунът Саня от тайгата си има коза и нищо друго не го интересува. Плюе през зъби, поглежда козата с нежност и декларира, че им е "ебал мамта на всички щото са маскари".

Някъде над всичко и всички е възпитателката Василиса Потаповна, която мъмри строго домакините, въвежда разни ограничения и наказания като за клоуните и твърди, че училището не е място за раздаване на бонбони, а за правила, ред и здраво учене без да се чака награда. Иначе чат-пат изказва симпатии към Наташа и дори и намеква, че като порасне Наташа може и тя да стане възпитателка. 


Накрая остана разсилният (разсилен е заради миналото си на не-възпитателски елемент) бай Шакир. Бай Шакир е мразен от домакините, понеже им дава въоръжена съпротива, презиран от клоуните заради това, че говори неправилно, има дълга грозна брада и мърляви износени дрехи. 
Възпитателката Потаповна е вкарала бай Шакир в черния си списък (на черен човек в черен списък му е мястото), но пък от друга страна няма нищо против бай Шакир да мете двора на училището за без пари.



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: whitebarde
Категория: Други
Прочетен: 316756
Постинги: 98
Коментари: 172
Гласове: 541
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930