Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.04.2014 22:39 - Не са виновни хората в Розово
Автор: whitebarde Категория: Регионални   
Прочетен: 8771 Коментари: 33 Гласове:
17


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Не са виновни хората от Розово. Те са като онези кучета, инстинктът им е да хапят.  Знаете ли как озверяха хората от село? И как през 2001, ей така-от нищото избуя "Атака"?  Когато през зимата на 1997 хората изгубиха всичко, а после Костов им отне работата,  а царя - полицая и лекаря?  Единият каза "ЕС-то ше ви оправи" , а другият - ако нахлуе някой в дома ти, или душа забереш- в Долно Уйно - ще дойдем от София с хеликоптер.  Тогава изгря звездата на Волен. Преди него имаше само ВМРО- кротки мърди, които пееха македонски песни по кръчмите и плюскаха агнета по манастирите. Тогава живеех в "Шахбазян" а комшиите ми бяха арменец, турчин, българин-католик, българин-православен и циганин. И не нямаше "етническо напрежение", поне докато не дойде "Атака". И станаха първите сбивания между българи и цигани. Тогава за пръв път на село, чух за "новите колонизатори", за "талазите, които идват от югоизток" за това как "ЕС ще ни напълни с араби и негри" и още много други неща. София не знаеше. София беше абдикирала. Селото беше останало само, капсулираше се само в себе си и събираше омраза. Селяните садеха, а реколтата им "изчезваше" , полицаите от града казваха- "със кукуруз и картофи не се занимаваме". Това съм го чувал лично.  Обираха къщи. Един у Грци го хванаха. Полицаят от Видин каза " Е, кво пък толкова".  А Волен от екрана сипеше огън и жупел. На един старец у Грци му умре бабичката- немал пари да и купи лекарство. Увил я в една черга и я закопал. немал пари и за погребение, пък от общината не знам си що не му отпуснали. Волен от екрана обясняваше тея пари къде отиват.

Хората от провинцията от години се чувстват изоставени. 
Хората от провинцията от години "не участват в България".
Хората се чувстват предадени.
Провинцията ще продължи да озверява.
Не са ви виновни хората в Розово. Виновни са онези, от жълтите павета. И от двете страни на оградите пред Народното.

 



Гласувай:
18



1. tit - абсолютно!:)))
29.04.2014 23:13
Трабва да ти призная нещо, Белодрешко!
За пръв път ме е яд, че не зная "номера на Камона", че да те "изстрелям" най-горе на Първа!
Барем един път да се прочете един разумен, спокоен пост по въпроса....

Като чуя "български политик" все ми идва наум оня:
"...кой убил брат си, продал баща си,"
Нищо не се е променило!:(

Евала ти за думите!
цитирай
2. christof - Тъпо. Поредното глупаво българско ...
30.04.2014 00:30
Тъпо. Поредното глупаво българско оправдание, че някой друг е виновен за примитивизма и вселенската простотия, ширещи се по българските земи през последните няколко десетилетия.
цитирай
3. vmir - Ако дядото заровил бабата в черга,
30.04.2014 02:04
е гласувал, той си е избрал управниците. Ако не е гласувал, значи е оставил други да му ги изберат вместо него. Дали вярва, че няма пръст в мизерията си, има отношение към навика да се подменя желание с реалност. Волен използва точно тази човешка предразположеност и неслучайно в просперираща държава биха го третирали като идиотът на селото, или биха го сложили в усмирителна риза не задруго, а да не се стига до мизерията на гореописаният старец.
цитирай
4. olivie - к.2
30.04.2014 02:16
Тъпото в случая е поредната българофобия, раздухвана от надупените СМИ, както ги нарича един колега. Все още не съм срещал нито едно свястно проучване на цялата история. Защото ако беше само ксенофобията, то просто нямаше да ги пуснат да се "заселят". В случая обаче участват и двама кметове, което вече говори за дълго развитие на проблема. Областният също е споменат, че удобно отсъствал, което също говори в такава насока. Всеки надупен инфантил обаче се хваща първо да плюе по българите, които му вадят очите че още са живи, въпреки всичките напъни да ги осмъртят. А най - лошото е, че всички, които оплюват българите и българщината /макар в Европа така да викат на нашите цигани/ са с български корен, който искат да скрият чрез плюене и смятат че с храчки по род и Родина си измиват лицето пред света. Поздрави на автора за поста и за опита му да даде друг ракурс на тълкувание на станалото. Ако детайлно обаче разгледаме изложението обаче ще видим, че това не е опит за оправдание, а опит за манипулация, изместваща въпроса към Волен и внушаваща, че подръжниците му са водени от омраза. Не приятелю, българинът се води единствено от завистта, вервай. Омраза никога не сме изпитвали истински и към когото трябва, още по- малко към кротки наематели с деца. Но виж, завистта, че някой взема голям наем от отдадения под наем имот, това да. Дори и зулуми да правеха, ако бяха купили имота, пак нямаше да се съберат да ги гонят. Странен е и факта, че сирийците се омитат на часа, след като се събрало цяло село "има няма 15 човека" /може би не са си платили наема? Че какво работят, че да имат пари да го плащат? Ето тези аспекти очаквам да бъдат разгледани от някой обективен журналист, или блогър. Не ми се слуша нищо свързани с политици, които и да са те. Не смятам и да ходя да гласувам някой от тях да налапа еврококал, НО ОБЕЩАВАМ ДА ПРОВЕРЯ ДАЛИ НЯКОЙ Е ГЛАСУВАЛ ОТ МОЕ ИМЕ И АКО Е ТАКА, ЩЕ СТАНЕ СТРАШНО.
цитирай
5. vmir - 4. olivie,
30.04.2014 02:36
olivie написа:
Не смятам и да ходя да гласувам някой от тях да налапа еврококал, НО ОБЕЩАВАМ ДА ПРОВЕРЯ ДАЛИ НЯКОЙ Е ГЛАСУВАЛ ОТ МОЕ ИМЕ И АКО Е ТАКА, ЩЕ СТАНЕ СТРАШНО.


Ум - море, глава - шамандура. Не съм вярвал, че е толкова непосилно за разбиране, че щом не гласуваш, сам преотстъпваш правото си другите да избират вместо теб.
цитирай
6. whitebarde - :)
30.04.2014 02:57
Благодаря за думите, tit :)

olivie, Волен е символ. Не става въпрос само за него. Той е поредният "кукловод". По същият начин едни други кукловоди плашат бабите от "Витошка" и техните внуци с призрака на тоталитаризма (щото комунизъм нито в Бг ,нито където и да е по света не е имало и няма и да има), лагера в Белене и сянката на Нерезанов.

Става въпрос за друго- в Розово и навсякъде другаде живеят едни хорица. Без кой знае какви перспективи за развитие, без вяра в държавата и системата, малко наплашени, много озлобени. И с право. Те са благодатната почва на различните "-исти". Лесно е да им обрисуваш едни талази неясни мургави хора с ятагани, които идват да ти вземат единственото останало ти- живота.
Не съм съгласен, че ги води завистта. Води ги страхът. Неяснотата.
Редовият жител на село, малък град или краен квартал не знае къде е Сирия. Не прави разлика между арабин, иранец и турчин. Чуждото, непознатото плаши. Страхът ражда агресия.
Води ги и омраза. Когато си беден- мразиш. Усещаш го като несправедливост. Здраво стиснатите юмруци и "Два свята- единият е излишен" на Смирненски.
Когато си онеправдан-мразиш. От безсилие.
Казваш си "държавата на мен ми отне дома, сега да го даде на сириеца/циганина/извънземния". Българите сме от малкото народи, които възприемат собствената си държава като най-големия враг.

vmir, точно този дядо и той умря. Не мога да го питам дали и за кого е гласувал. В първите години на демокрация дядовците машинално и пъросигнално гласуваха за БСП, по аналогия с изчезналото БКП. После спряха. Всички партии и техните политици станаха просто "ония от София". Нещо чуждо толкова, колкото и сирийците. И нещо носещо негативен заряд, нещо което "със сигурност ще ти навреди". "От Ония от София нищо добро нема да дойде" е често срещана фраза на село. Всъщност там не чакат добро вече отникъде. Защото, според, селяните, малките хора, всичко освен самите тях е зло.
цитирай
7. olivie - vmir, гледай си твоята шамандура
30.04.2014 02:59
Аз ще си гледам морето и ще си мисля за безкрайната човешка глупост да се мисли, че изборите за евродупетат ти решават някакъв проблем. Освен този, че всички бити муцуни, с изключение на тези от ГЕРБ ще се преселят на по- добро за живеене място. /ама не ми се мисли какво ги чака после - вж. Р. Инджова/
цитирай
8. vmir - 6. whitebarde,
30.04.2014 03:33
whitebarde написа:


vmir, точно този дядо и той умря. Не мога да го питам дали и за кого е гласувал. В първите години на демокрация дядовците машинално и пъросигнално гласуваха за БСП, по аналогия с изчезналото БКП. После спряха. Всички партии и техните политици станаха просто "ония от София". Нещо чуждо толкова, колкото и сирийците. И нещо носещо негативен заряд, нещо което "със сигурност ще ти навреди". "От Ония от София нищо добро нема да дойде" е често срещана фраза на село. Всъщност там не чакат добро вече отникъде. Защото, според, селяните, малките хора, всичко освен самите тях е зло.


Това по-скоро ми напомня за птичето, което вижда змията, но не смее да мръдне, за да не го види тя, а в същото време змията долазва до него и невъзмутимо го поглъща, защото смята, че то няма нищо против да й послужи за обяд.
цитирай
9. ramone - ...
30.04.2014 03:52
Бе добро е като изказ и емоция (отдавна съм те признал :)
Ма не съм съгласен - според теб селяните не са виновни.
Виновни са "политиците". Това не е вярно най-малко по две причини - първата е, че тия политици са точно от тоя народ. Те не са някакви извънземни, спуснати от Марс. Ако същите тия селяни беха политици, немаше да са по-добри (а вероятно по-лоши) от Костов, дедо, че даже и от Волен. Второ - "корумпирани политици" съществуват навсякъде. Проблемът "човек - (с) власт" никъде не е решен. Той винаги е съществувал. Още от времето на Платон.
Второ - при теб е предпоставен конфликта "град-село". Тоя изключително вреден мотив е въведен даже не от Елин Пелин, а отпреди него - от "Криворазбраната цивилизация" още. Където проблемът е формулиран малко по-иначе - "модерност-патриархалност". Оттогава на българите се втълпява, че селото е добро, а градът - зло. От тая постановка изхождаш и ти - селяните не са виновни. Гражданята са виновни и по-конкретно - ония от жълтите павета.
Тук още не се е появил (но със сигурност ще се появи) некой, дето мъдро ще добави, че освен градът, виновна е и демокрацията, щото преди, по соца, селото цъфтеше.
Истината обаче е, че селото се беше разкапало още тогава. Всичко що беше читаво, бягаше да се уреди в града. Ключовата дума тук е не "читаво", а "да се уреди". Щото у соца, съществуваше крепостничество.
А, когато Закона за крепостничеството беше премахнат, на село вече наистина не остана нищо читаво. Само най-примитивните, най-неприспособимите и най-неставащите за нищо...
А, накрая на текста, емоционално си възкликнал:
"Хората от провинцията от години "не участват в България." Хората се чувстват предадени."
Точно обратното, друже!
Хората от провинцията управляват България!
Виж статистиката на изборите - за кого гласува селото и за кого градът! За кого гласуват образованите и за кого необразованите! Виж активността!
Селяните от Розово, приятелю, управляват България. За съжаление.
Тия, дет викаш, че не са виновни...
цитирай
10. tit - ха!:) Рамоне,
30.04.2014 08:15
значи, селяните са наказани за нещо, което евентуално биха направили, ако им се отдаде възможност?!:))
Не съм съгласна, драги!
Съзнанието опредеря битието;)
И в това село прблемът е друг...и той прозира във високопарните думи на десняците - сирийците са си платили и са в частна собственост!

Можеш да бъдеш сигурен, че ако това бяха онеправдани, бедни хорица....другата част от селото щеше са ги подкрепи!:)
Ако ме разбираш....
цитирай
11. vmir - В Розово най-мразят расовата дискриминация и циганите.
30.04.2014 10:38
цитирай
12. ramone - tit,
30.04.2014 11:37
тук съм се срещал и говорил с хора от всички континенти - абсолютно всички.
Избягвам обаче да контактувам с българи. Това са единствените хора, с които имам чувството, че говоря на различни езици. Това разбира се е метафорично казано и може да ти се стори преувеличено. Обаче съм съвсем сериозен.
Тука не бях влизал от известно време, защото започнах да имам усещането, че вече и буквално говорим на различни езици.
И ако носталгията по адрес на комунизма и овчето обожание към Путин ми е донекъде обяснимо, тая "дискусия" (нямам предвид само тук - тук авторът, според мен я е поднесъл добронамерено и интелигентно-макар-пак казвам, не съм съгласен с гледната му точка) вече съвсем ме хвърли у тъча.
След двайсетина дена ще отскоча до Бг за седмица (5 години не съм си идвал) и ако щеш ми вервай, ме друса некъв страх, че ще заваря точно същите идиоти, с които е натъпкан тоя блог.
цитирай
13. coacoa11 - Няма по-лошо от българофобията, от ...
30.04.2014 13:22
Няма по-лошо от българофобията, от това да мразиш своя народ и да се срамуваш от него. "О, неразумният юрод" едно време се е гърчеел, сега е модно да се европее...
Няма нищо по-грозно от това да обвиняваш своите и да защитаваш чуждите. За какво съчувствие става въпрос, когато в България бежанците живеят по-добре в сравнение с голяма част от местното население? На българска земя българите са важни и имат право да избират своите съседи, така че да се чувстват в безопасност у дома, в своята крепост.
цитирай
14. tit - Рамоне,
30.04.2014 13:26
ела си!
Може и по-големи да срещнеш.
Гарантирам!:))
Но не се страхувай, за Бога!
Аз вече претръпнах, пък и - страхът е грах!:))
цитирай
15. djani - Поредно крякане на българофобите от НПО в медийното блато...
30.04.2014 14:41
За населението на малкото Розово, 17 сирийци са кото милион за цяла България. Интересно, какви ще ги плещим, кагато милионът чужденци от Азия и Африка стане реалност? Отдавна сърбите псуват вече и на глас косоварите. "Со курец си напраиха држава". Е, като не са си го използвали по предназначение, хак им е! Тогава и ние ще ядем куреца. Съвсем скоро България няма да е същата. Дано, да не стигнем толкова бързо до там...
цитирай
16. minevv - da
30.04.2014 15:37
добър пост
цитирай
17. susona - Няма по-лошо от българофобията, от ...
30.04.2014 15:55
coacoa11 написа:
Няма по-лошо от българофобията, от това да мразиш своя народ и да се срамуваш от него. "О, неразумният юрод" едно време се е гърчеел, сега е модно да се европее...
Няма нищо по-грозно от това да обвиняваш своите и да защитаваш чуждите. За какво съчувствие става въпрос, когато в България бежанците живеят по-добре в сравнение с голяма част от местното население? На българска земя българите са важни и имат право да избират своите съседи, така че да се чувстват в безопасност у дома, в своята крепост.


тъй, тъй...
навремето и аз така
направо бяс ме хващаше като чувах или четях
антибг изказвания
и все се сещах за българите от едно време
дето се гърчеели
или пък за оня разказ
Пази, Боже, сляпо да прогледа
та
това в интерес на хронологията...

сега, след време и след съпоставка
с други национални групи
в едни и същи ситуации на едно и също място
изпитвам само срам
защото на едно друго място, сред едни други хора
и други пейзажи и народи
си носим онова грозното
което няма как да оправдаем с
че ние така
щото ония онака
скотското и низкото си го тантуркаме
и го разнасяме
по целия свят
където липсват родните провокации и фактори
които да ни оневиняват

и единственото адекватно чувство
е срам от липсата на елементарно възпитание
и гигантския дефицит на общочовешки ценности
цитирай
18. freeoldmen - Прави или не, селото си остана чисто.
30.04.2014 16:03
Едно от малкото населени места, спечелило временна победа.
Но не така мислят великите български глобалисти, чиито баба и дядо вероятно живеят в подобно село, но пъргаво са описали случката в Уикипедия, с подходящите определения, разбира се...
Не само простотията, но и дупедавщината шета гордо из България...
цитирай
19. ko642 - Не знам защо спорите кой е виновен и ...
30.04.2014 16:06
Не знам защо спорите кой е виновен и кой не е. Това просто е другата страна на монетата. Добре е че се случва това в Розово, показва че има проблем. Доста хора от градовете считат селяните за туземци и ето - те реагират като такива. Въпроса е какво да се прави с тузенците - да издигнеш стена около тях и да ги изолираш, да ги изтребиш или да ги цивилизоваш (ако можеш де).
цитирай
20. rozatta - Не селяците а рептилите са озлобени ...
30.04.2014 16:42
Не селяците а рептилите са озлобени кам сирииците . Май не правите разлика и вие сте облъчени , вав Розово има намесени сащества от трети вид това е истината !!!
цитирай
21. theeconomist - Постинга е хубав!
30.04.2014 17:15
Но има закон и закона трябва ясно да се изпълнява!
Има и европейска директива за това. Има и международно призната дефиниция що е бежанец!

Примерно "фмир е бежанец на планетата на маймуните".....:-)))
цитирай
22. samuraijack - "Адът - това са другите!&q...
30.04.2014 19:08
"Адът - това са другите!":-)
цитирай
23. hopfen - Интересна гледна точка на очевадното...
30.04.2014 19:42
Жалко, че всред коментиралите постинга са влезли и комплексари с една едничка цел, само и само да наплюят някого, в случая Вмир...
цитирай
24. kostadin - Тъпо. Поредното глупаво българско ...
30.04.2014 20:06
christof написа:
Тъпо. Поредното глупаво българско оправдание, че някой друг е виновен за примитивизма и вселенската простотия, ширещи се по българските земи през последните няколко десетилетия.

Много ти беден речника бе, песоглавецо европейски
цитирай
25. coacoa11 - Susona, когато някой псува и хули ...
30.04.2014 21:36
Susona, когато някой псува и хули собствения си народ, той ругае собствените си майка, баща, братя, сестри и себе си. Всяко стадо си има черни овце, без култура и възпитание, но това не пречи на чуждите народи да имат национално самочувствие. Защо ли обаче в нашето стадо родоотстъпниците са най-много?
цитирай
26. susona - Susona, когато някой псува и хули ...
30.04.2014 23:09
coacoa11 написа:
Susona, когато някой псува и хули собствения си народ, той ругае собствените си майка, баща, братя, сестри и себе си. Всяко стадо си има черни овце, без култура и възпитание, но това не пречи на чуждите народи да имат национално самочувствие. Защо ли обаче в нашето стадо родоотстъпниците са най-много?



ще се изненадаш
да разбереш
че Бай Ганьо
не е
литературен герой
а маса в мащаб
и да
също така да се видиш като част от цялото
то затова е и срамът
черните овце са единици
а Бай Ганьо е норма
но каквото и да говорим
ще звучи патетично
истината е точно грозна
това трябва да се преживее
докато сама не го видиш и усетиш
винаги ще ти звучи брутално
аз не съм от най обективните и съм привързана
към нещата, за които милея
но на черното бяло няма как да кажа
колкото и да се напъвам.
цитирай
27. tit - не, Бай Ганьо не е толкова отвратителен,
01.05.2014 00:36
колкото внуците му!

Днес пред метрото едно момиче свиреше прекрасно на цигулка.Там обикновено са едни нахалници, разтягат акордеон, застанали така, че да се налага да ги прескачаш едва ли не...
Момичето свиреше позната музика, опитах се да си спомя композитора. Не успях. Но се почувствах чудесно.
Дадох й последните си десет стотинки.

Розово...
цитирай
28. coacoa11 - Susona, не живея в саксия :) налага ...
01.05.2014 07:31
Susona, не живея в саксия :) налага ми се да работя и с българи, и с чужденци от различни националности. Имала съм повод и да се срамувам, и да се гордея със своите сънародници. И престанах да се учудвам, как единствено българите нямат национално самочувствие. Не може да си най-бедният народ в Европа и да имаш самочувствие... Дори в магазина българите избират стоки, които не са български, защото не могат да повярват, че българско може да значи хубаво.
цитирай
29. susona - тит, добър контрапункт:)
01.05.2014 07:57
коакоа, липсата на човещина не може да се компенсира с национално самочувствие
един мой любим автор казва
...ако бедните не си съчувстват, то накъде отива този свят...
но, ок:)
оставяме края отворен
дай Боже аз да греша
цитирай
30. vmir - 27. tit - не, Бай Ганьо не е толкова отвратителен, колкото внуците му!
01.05.2014 09:54
tit написа:
колкото внуците му!

Днес пред метрото едно момиче свиреше прекрасно на цигулка.
...
Дадох й последните си десет стотинки.

Розово...


Няма как мелодрамата да е над всичко, дори когато е безкрайно банална. “Дадох й последните си 10 стотинки” – да не би да искаш да кажеш, че живееш с по 1-2 лева на ден? Ако е така, ще те направя двойно по-богата срещу скромното ми желание да ме смяташ за свой благодетел. С подобни възможности 10 стотинки може да са адекватни на възвишените усещания, които са породили милостинята ти, но ако не си свикнала да съществуваш с броени стотинки на ден, просто си се подиграла с момичето, подиграваш се и с читателя.

Когато Исус дава за пример дарението на немощната баба и казва, че дребната й монетка е по-ценна от едрите монети, всичко подсказва, че той има предвид дарените стойности като дял от обичайните възможности на даряващите, а съвсем не като моментен кеш. Нито си немощна баба, нито съществуваш трайно с паричната равностойност на един билет за градския транспорт, за да не видя дебела мазна демагогия в десетте стотинки, които едва си събрала, за да възнаградиш прекрасното изпълнение.
цитирай
31. tit - Su, винаги вярвам в добрия край!:)
01.05.2014 13:43
Войнолюбе, демократино,
Да, не живея с два лева на ден. Живея с двайсе. Живеем двете с дъщеря ми с двайсе, ако трябва да съм точна.
Случката стана късно вечерта, когато се прибирах бавно от работа.
В подлеза обикновено са група мургави софиянци. Вдигат необичайна гюрултия с разни шлагери, близки до чалгата. В тяхно изпълнение и Шопен би бил чалга.
Предпразнично, може би, а вероятно и защото им беше свършил работния ден - тях ги нямаше.
Момичето ... Чувала съм я и другаде. Просто ми напълни душата!
И - не, Вмире!
Не съм дала милостиня. Платих си удовлетворението!
С каквото можах!

Не, че вярвам тоз път да ме разбереш...
Милостиня, драги, никога не прося и не давам!
цитирай
32. coacoa11 - http://paper. standartnews. c...
02.05.2014 15:18
http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2014-04-30&article=490520
цитирай
33. djani - Тръгни след Vmir-исващия, като след торен бръмбар...
10.05.2014 20:57
И ще се натъкнеш на поредното говно. Естествено издрусано от него. Това недоносче, като чуе за чичо от село, пенсионери и всякакви беззащитни хора, които вече се чудят кой път да хванат, за да оцелеят, се нахвърля като лешояд върху тях. В това българско село, обречено да изчезне, забравено и изоставено от управниците, за да се настанят в него латифундисти, наши и чужди. Имаме наследствена къща на село и там става все по-невъзможно да се живее. Няма поминък, всичко се е изселило по чужбина, София и Варна. Ще упреква местните... Да иде да поживее там поне месец и тогава да дефекира по блоговете. В моя е персона нон грата!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: whitebarde
Категория: Други
Прочетен: 317194
Постинги: 98
Коментари: 172
Гласове: 541
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930