Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.11.2013 18:31 - Малко спам-размисли относно протестите, "пърформънсите" и народа
Автор: whitebarde Категория: Политика   
Прочетен: 2241 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 21.11.2013 18:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 За мое най-голямо съжаление на бях на така нарчения "пърформънс" пред Народното събрание. По снимките и клипчетата- красиво, интелигентно, интелектуално. И елитарно.

Винаги съм смятал, че българският народ е опериран от усет изкуство. Елитарно изкуство имам предвид. Не е случайно, че до преди дядо Вазов, при цялото ни средновековно величие, "Златен век" , меценатът Иван Александър и така нататък ние нямаме нито един роман. Нито една театрална пиеса. На практика- нищо което не е "функционално"- разните му там требници, хроники, евангелия и прочие. Имаме няколко преписа на византийски романи...явно тук-там някой болярин ги е чел "колкото да не е без хич".
В нашата мила родна провинция театърът е наричан "лаладжийска работа", а артистите, художниците, поетите, писателите - "байдеваджии".  И два от "байдева" - нищоправене, лентяйство.
Това, което на жълтите павета се нарича "арт пърформънс" в кръчмата на наше село го нарекоха "циркадийство". "Палячовщина".

Няма да стане с изкуство, скъпи приятели.

Зимата е на прага. Скоро на улиците ще излезат гладните, босите, грозните и тъпите. Онези, които миналата година бутнаха Бойко. Озверелите от глад и студ. Новите варвари.
А както е казал поетът: "варварите не се впечатляват от витиеата реч".

Варварите обичат думи прости и се прекланят единствено и само пред по-силния. 
И онова "мъжкарче в политиката" и неговият любовник-бюрек ще яхнат белите си коне. Заедно с войводите Светльо Скакалеца, Джамбазки, и разните скатове. 

И след оставката отново ще имаме подмяна вместо промяна.

За това нека говорим с думи прости.

 За закона за МВР.
За милиардния заем.
За изчезналите пари от НЗОК.
За изчезналите европари, отпуснати за бежанците.

За това как някак си изчезнаха средствата за осведомяване на гражданите относно конкурсите за работа в държавната и общинските администрации ( а вие това изобщо забелязахте ли го, уважаеми дами и господа? Случайно можете ли да предположите кой и как се назначава в момента "на тъмно? И ако сте го забелязали- защо никой не говори за това?

Нека говорим с думи прости. 
И повече действия, по-малко приказки.



Гласувай:
2



1. staler - щеше да е добре някои от управляв...
21.11.2013 18:57
щеше да е добре някои от управлявалите наи накрая да се сети ,че парите от разните чужди фондации са открита намеса в собствените ни български работи.и да ги резне.така арт пърформаторите ще изпитат любовта си към модерното изкуство на псевдореволюцията в реални условия.
цитирай
2. mglishev - Абсолютно си прав, Барде.
21.11.2013 21:44
Това, което ме тревожи, не е само липсата на реакция към подобни прояви. Далеч по-притеснителна е липсата на реакция към твоя тип "думи прости". Повечето българи не се раздвижват не само от театрални внушения, а дори и от ясна заплаха за джоба си. Невинаги успяват да я схванат. Все едно им липсва какъвто и да е имунитет, какъвто и да е здравословен инстинкт за самосъхранение.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: whitebarde
Категория: Други
Прочетен: 316932
Постинги: 98
Коментари: 172
Гласове: 541
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930