Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.07.2013 17:52 - Заражда ли се агресия към не-протестиращите?
Автор: whitebarde Категория: Политика   
Прочетен: 2457 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Забелязвам как по социалните мрежи и форумите започва да се прокрадва една агресия към не-протестиращите. Тук-там се вкарва идеята, че това са разни дебили, тиня, не се пропуска да се напомни че "ние го правим за вас" итн..
Не ми харесва туй. Доближава се до модела "който не е с нас е против нас" и разни политически ситуации  в Близкия изток или Европа преди около 70 години.
Какво? 
Не е ли възможно да си против системата, но да намираш идеите на протестиращите за мъгляви или неправилни?

Например аз не подкрепям протестите, понеже не ми е много-много ясно какво искат. Едно е ясно- какво не искат. Мразят комунизма. Какво е комунизъм, не е ясно, общо взето витае някакво определение вариращо между "руснаците" и "това са едни хора дето са попречили на тате (дедо) да стане много богат". Иска се промяна в системата. Какво точно не и е наред на системата също не е 100% ясно- "олигарсите", "Мафията", "Конституцията". Обаче пак някакво мъгляво.

Една много малка група хора дават някакви предложения, искат "по-голяма пряка демокрация, повече референдуми", мъчат се да дадат обосновка на това и онова..но усещането е, че техните предложения са глас в пустиня и някак си не корелират с масите. 
От друга страна пък аз мисля, че на една голяма част от българите трябва да им се забрани да гласуват. 
На разни такива дето са с основно и никакво обреазование, които не работят и не плащат данъци и карат дълго време на социални, пенсионерите и хората извършващи често нарушения на законите не трябва да им се позволява да гласуват.
Много ясно, че те имат за цел да запазят статуквото такова, каквото е- именно те са гръбнака на БСП , ДПСи ГЕРБ. И даже ако получат възможност ще увеличат възможността си за експлоатация на системата- кой не иска да е рахат на гърба на раята? 

Дамо дето нещо много взеха да стават бейовете. И всеки бей се мъчи да стане бейлербей. И обещава "смяна на системата" и хатихумаюни.

Та въпросът ми е: оставяме на страна изкукуригалите пред НДК. Тия, дето не сме на площад Независимост - "врагове на народа" ли сме?

И какво значи "народ"?



Гласувай:
4



1. fire - По презумпция сме врагове!
15.07.2013 21:37
Веднага ни обвиняват за комунисти и защитници на кукловодите, па макар и никога да не сме срещали подобни животни.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: whitebarde
Категория: Други
Прочетен: 316818
Постинги: 98
Коментари: 172
Гласове: 541
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930