Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.06.2012 13:57 - За протестите, горите, бизнеса и Чаушеску
Автор: whitebarde Категория: Политика   
Прочетен: 1844 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 19.06.2012 14:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 И така- почна се.
Не, не свърши, нито с протестите, нито със Закона за горите, нито с гербаджийското фарфаронстване.

Едва ли има някой, който да не е преинформиран за цялата дандания. Една телевизия мощно показва бръснатоглави лумпени, размахващи средни пръсти и юмруци, репортер се тръшка на бордюр, като заклана кокошка в храсти, водещи изпадат в истерия. На другия полюс възторжени фейсбукъри патетчино възхваляват "будното поколение на 90-те" , "новата сила"  издигат лозунга "всички на Орлов". 
Плевнелиев с финт на оберкелнер поднася кожена папка, за преразглеждане в Народното събрание, а бате Бойко Борисов с блага физиономия на пастор, редящ пасианс в задната стаичка на саксонска катедрата заявява: "Ветото е още един шанс да се постигне най-доброто в горския сектор за България и нейните граждани"
След това с посърнала физиономия обяснява: "
Философията на промените в този закон беше да се даде шанс за икономическо развитие на малките планински общини, да се гарантира развитието на ски туризма и утвърждаването на България като привлекателен зимен център ".
Гербери- клакьорки, мощно подхващат рефрен, как са недоразбрани и наказани от някакъв електорат единствено и само за своята доброта. Липсва им само Иван Костов, който да изнесе обучение на тема "Как да бъдем обидени на народа си".

В същото време, някъде из планините, майки с дечица падат на колене в молитва "Бащице Бойко, не ни отнемай хляба". Беззъб индивид, на около 60, с оцапана риза и каскет с надпис "Спорт-тото", заявява от ефира на медията с пребития оператор: "Сакат да ни направАт диви селяне!" , вдига изпечена от слънцето космата ръка и сочи някъде към хоризонта " Таа планина е гулема. Оно има место не една, илядо писти да са напраат! Кой сака да са парзаля, кой сака да се разожда- си оди покрай!" малко детенце рони сълзички "Няма къде да спортуваме".
Борисов започва да се тюхка "Извиват ми ръцете". Някакви там студенти, екотерористи, те, спират развитието на регионите, няма как, разберете, ние..ние сме безсилни.

Скоро след това прехвърля топката на самите екоактивисти и общинари/бизнесмени:
"вие, двете страни, които се противопопоставяте, каквото искате правете, митинги, но излезте с текст, който да е приемлив за всички ще мине в пленарната зала, заяви Бойко Борисов по време на срещата в МС".

А така... Чаушескуви номера!
За "поколението на 90-те", които не знаят, пък..и не се интересуват много много от неща, които ги няма във фейсбук: Чаушеску е румънски политик, водач на румънската комунистическа партия, с една дума- румънския Тодор Живков. Само, че за разлика от бай Тошо,  Чаушеску много мощно изтребва народа си (особено унгарците), Румъния е най-мизерстващата държава след Албания по онова време... и логично, когато пада комунизма е изправен до една стена, барабар с жена си и гръмнат.  Та...този човечец, Чаушеску, де, по време на бепрецедентна криза в Румъния, тотален срив на жизненото равнище и забатачване на икономиката в десета глуха, успява да настрои двете най-големи протестиращи групи - т.нар . "студенти" ( тоест всички интелектуалци, висшисти, учени итн.) срещу "миньорите" (тоест всички бачкатори, хора от заводите). Едните се обрисуват в очите на другите като "нежни женчовци, които никога не са работили и седят, там по бюрата, лапат мухите и вземат големи заплати", а другите, в чоите на едните като "лупмени, грубияни, консуматори".

Да ви прилича малко на ситуацията сега?

В крайна сметка, Чаушеску успява да се справя с недоволството, посредством сила, милиционерщина, Секуритате. Чак до 89-та. 
Нещо, с което Борисов не разполага, а и не му стиска (макар, че може би вътре в себе си мечтае за безграничната милиционерска власт на тоталитаризма и възъхва в блажени спомени).
Но Чаушеску прави всичко с цел- да изплати външния дълг на Румъния.
Каква е целта на Борисов?
Ясна е политиката на "Разделяй и владей". 
Но..каква е целта на ГЕРБ сега?




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - нищо незнеш
20.06.2012 20:22
Приятелю, я вземи се образовай за Чаушеску и не говори щуротии!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: whitebarde
Категория: Други
Прочетен: 315239
Постинги: 98
Коментари: 172
Гласове: 541
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031