Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.10.2009 16:17 - Митрея- население
Автор: whitebarde Категория: Други   
Прочетен: 1016 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 20.02.2015 20:21


Класовете:

Магьосниците -играят по правилата на Гадината.
Обезпокоени са от силата насочена към земите на Империята, защото тя си служи и с магия. По магически начин се въздейства на психиката на благородниците и те лесно се поддават на параноя , гняв агресия. Най -обезпокоителният пример е кралят на Западната Империя , Валкан , който на един от съветите си избива висшия генералитет на Запада и налага репресии на благородническите родове. Последния доклад пристигнал в Хеорад , е този на магьосница от митрейска провинция , съобщаваща , че местният лендлорд Мороуз изпадайки в параноично умопомрачение избива свитата си в местна кръчма , както и всички останали посетители , та дори и стадо овце.


Клерикалите:Жреците са служителите на боговете. Те владеят всички ментални магии , извършват пророчества. В момента култовете са в упадък , макар и все още подрепяни от лордовете, и жреците бавно губят влиянието си.

Бардовете: те са нещо средно между политици , историци и жреци. Служат на боговете и владеят ментални магии , като най-силни са в областта на внушението. Техните изследвания върху психологията на човека и влиянието на звуците върху съзнанието им изиграват лош номер- част от знанията попадат в музиканти и тази прослойка започва да се самообявявява за Бардове. Разбира се без да са преминали обучението в Капедун и използвайки римите и музиката безразборно те създават погрешна представа и носят упадък и неуважение към клерикалите като цяло.
Бардове и музиканти често стигат до конфликти , като разрешаването им е в зависимост от лоялността на валдетеля или населението към идеалите на Старата империя.



Расите:

Всички раси. Преобладават хората .


Лордовете:
Има два вида лордове и население.

Лендлордовете са останките от старата поземлена аристокрация. Притежават земите и прилежащото им население. Войската им е вид опълчение , непрофесионална , с лоша дисциплина разнородно въоръжена. В случай на напоадение всеки жител на провинцията или населеното място грабва оръжие под знамето на лорда. Номинално подчинени на владетеля но могат да заемат трона и се стремят към него.
Варлордовете са новоиздигаща се военна аристокрация. Притежават отряди професионална войска , но нямат земи. По принцип са на издръжката на владетелите и са опората им срещу лендлордовете.Силна дисциплина. Към лендлордовете имат номинално уважение но с еподчиняват само на кралете и владелите.
_________________



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: whitebarde
Категория: Други
Прочетен: 317086
Постинги: 98
Коментари: 172
Гласове: 541
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930